صنعت و تولیدات کشاورزی در ایران

ساختار و تولیدات برترکشاورزی درایران

صنعت و تولیدات کشاورزی در ایران

ساختار و تولیدات برترکشاورزی درایران

کشاورزی ارگانیک

ارگانیک

مضمونی است که درباره اینکه غذاهای کشاورزی و محصولات فیبری تا قبل از رسیدن بدست مصرف کننده،چگونه پرورش یافته و اداره و نگهداری شده اند،بحث می کند . تنوع زیستی، سیکلهای بیولوژیکی و کنش بیولوژیکی خاک را توسعه، ترویج و بهبود می دهد.کشاورزی ارگانیک بر پایه استفاده حداقل از نهاده های خارج از مزرعه و متکی بر اقدامات مدیریتی است که تعادل اکولوژیکی را ترمیم،نگهداری و ارتقاء می دهد.


منبع:کارآفرینان شاهرود

 

ادامه مطلب ...

زعفران(طلای سرخ)

زعفران

گیاهی است نیمه گرمسیری و در نقاطی که دارای زمستانهای ملایم و تابستان گرم و خشک باشد بخوبی می‌روید. مقاومت زعفران در مقابل سرما زیاد است و لیکن چون دوران رشد آن مصادف با پائیز و زمستان و اوایل بهار است طبعا در این ایم به هوای مناسب و معتدلی نیاز دارد. در دوره خواب یا استراحت گیاه (تابستان) بارندگی یا آبیاری برای آن مضر است بنابراین کشت و کار آن در مناطق گیلان و مازندران و مناطق گرم جنوب کشور معمول نیست.

خاک زمین باید سبک یا ترکیبی از شن و رس باشد که پیاز بتواند در این مدت علاوه بر تامین مواد غذایی ، در مقابل شرایط خاص منطقه‌ای نیز مقاومت نماید.

برای کاشتن پیاز زعفران ابتدا چاله‌های یک ردیف را با بیل درمی‌آورند و در داخل هر چاله از 15 - 3 پیاز قرار می‌دهند. عمق کاشت پیاز 20 - 15 سانتیمتر در نظر گرفته و در موقع کاشت سر پیازها باید رو به بالا قرار گیرد.

پس از پایان کاشت پیازهای زعفران که حداکثر تا آخر شهریور ماه طول می‌کشد حدود 15 تا 10 روز بعد از کاشت اقدام به آبیاری مزرعه می‌نمایند.

خبرگزاری مهر


ادامه مطلب ...

تاثیر آبیاری بارانی در کشاورزی

به طور کلی به هر روش آبیاری که در آن آب با فشاری بیش از یک اتمسفر(فشار نسبی) در سطح اراضی به وسیله لوله توزیع شود آبیاری تحت فشار گفته می‌شود.

آبیاری تحت فشار به دو نوع آبیاری بارانی و آبیاری قطره‌ای قابل تفکیک است آبیاری بارانی روشی است که آب با فشاری بیش از یک اتمسفر در درون لوله‌هایی جریان پیدا کرده و در روی گیاه به صورت باران توسط نازل هایی که به آب پاش معروفند پاشیده می‌شود.


صرفه جویی در مصرف آب، سرعت بالای رویش گیاه، به کارگیری کود همزمان با آبیاری، جلوگیری از رشد بی رویه علف های هرز، صرفه جویی در مصرف انرژی، برداشت راحت تر محصولات و افزایش کمّی و کیفی محصولات از مزایای به کارگیری روش های آبیاری نوین به شمار می رود.


خبرگزاری ایسنا

  ادامه مطلب ...

آفتابگردان

آفتابگردان

کشف محصول آفتابگردان توسط جهانگردان اسپانیایی در قرن شانزدهم صورت گرفت.

آفتابگردان بعد از کنجد و گلرنگ قدیمی ترین گیاه روغنی است کـه وارد صحنه زراعت ایران  شده است.آفتابگردان آجیلی حدود  95 سال قبـل توسط تجـار ایرانـی از روسیـه بعنوان گیاه عجیب تزئینی به ایـران آورده شد و در محدوده شهرستان خوی کاشته شده است. 

ریشه:

آفتابگردان دارای ریشه راست و عمیق است. ریشه اصلی آن در شرایط خشک و خاکهای متوسط و سبک، تا بیش از 3متر در خاک نفوذ می کند.در شرایت آبیاری، تقریبا 80 درصد ریشه ها در عمق 0 تا 30 سانتیمتر پراکنده هستند.

برگ :

تعداد برگهای آفتابگردان بین 70 تا 80 عدد در بوته ها  و انواع مختلف متفاوت است.

اغلب قلبی شکلند و کناره آنها دندانه دار است. برگها در پایین ساقه به صورت متقابل

ودر قسمتهای بالا بصورت متقابل با دمبرگ نسبتا طویل قرار گرفته اند.

ساقه :

ساقه آفتابگردان راست و برافراشته و پوشیده از کرکهای ریز بوده و قطر آنها از 2

 تا 6 سانتیمتر متغیر است. 

ادامه مطلب ...

دلیل معدوم شدن1700تن سیب زمینی در استان فارس

رییس اتحادیه سیب زمینی کاران دلیل معدوم شدن 1700 تن سیب‌زمینی را تشریح و اظهار کرد:


حسن محمدی  گفت‌ :معدوم کردن سیب زمینی‌ها به علت افزایش تولید نبوده است. 1700 تن سیب زمینی در استان فارس معدوم شده که از محصولات تابستانه بوده و زود برداشت شده است. سازمان تعاون روستایی بر اساس وظیفه‌ای که داشته این سیب زمینی‌ها را به صورت تضمینی خریده است و به دلیل اینکه در جای مطمئن نگهداری نشده است و صنایع تبدیلی هم برای تبدیل آن وجود نداشته است 1700 تن سیب زمینی معدوم شده است.محمدی اضافه کرد.


ادامه مطلب ...