صنعت و تولیدات کشاورزی در ایران

ساختار و تولیدات برترکشاورزی درایران

صنعت و تولیدات کشاورزی در ایران

ساختار و تولیدات برترکشاورزی درایران

جایگاه استان مرکزی در تولید صیفی جات در کشور؟

مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی

امسال 22 هزارتن انواع محصولات گلخانه ای در استان مرکزی تولید می شود که این میزان نسبت به سال گذشته 10 درصدافزایش دارد.

علی اصغر زارعی گفت: سطح گلخانه های سبزی و صیفی جات دراستان 97 هکتار است که هم اکنون حدود 980 نفر در آن مشغول به فعالیت هستند.

وی افزود: توت فرنگی، گوجه، خیار، سبزی، بادمجان و فلفل عمده ترین محصولات تولیدی واحدهای گلخانه ای سبزی و صیفی جات استان است.

زارعی با اشاره به اینکه در محیط گلخانه ای با یک دهم مساحت زمین و یک دهم آب مصرفی می توان 10 برابر مزارع محصول تولید کرد گفت: افزایش تولید در واحد سطح، صرفه جویی در مصرف آب، امکان کشت در فصول مختلف ، اشتغالزایی و درآمدزایی بهتر از جمله مزایای کشت گلخانه استان است.

 خبرگزاری مهر

 


رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطر نشان کرد: شش و 9 دهم درصد گوشت قرمز، دو و هفت دهم درصد گوشت سفید، سه و 9 دهم درصد تخم مرغ و چهار درصد شیر کشور در استان مرکزی تولید می شود.
بابایی افزود: این استان در بخش تولیدات گل و گیاه زینتی، تولید و سطح زیر کشت انار رتبه دوم و در صادرات ماهیان زینتی نیز رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.

مهمترین محصولات کشاورزی استان شامل گندم، جو، آفتابگردان، حبوبات، پنبه، چغندرقند، گوجه فرنگی، پیاز، انگور، خشکبار، سبزیجات، انار، طالبی، هلو، پسته، بادام و گردو است.

همچنین استان مرکزی در تولید محصولات استراتژیک از جمله گندم و جو آبی و تولید میوه، کشمش، انگور و حبوبات جزو هشت استان برتر کشور است.

خبرگزاری ایرنا

تاثیر تولیدات گلخانه ای به بخش کشاورزی

مزایای تولیدات گلخانه ای:

 ایجاد گلخانه برای تولید محصولات کشاورزی به دلیل امکان کنترل عوامل تأثیرگذار محیطی چون تغییرات دمایی، جلوگیری از پدیده‌های سرمازدگی و گرمازدگی و همچنین استفاده بهینه از منابع آب و خاک، سوخت و دیگر نهاده‌های کشاورزی حائز اهمیت است

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی از مزایای کشت گلخا نه‌ ای گفت: افزایش تولید در واحد سطح (حدود 10 برابر فضای آزاد)، صرفه‌جویی و کاهش در مصرف آب (حدود 3 تا 5 برابر کمتر از فضای آزاد بستگی به نوع کشت و محصولات)، افزایش کیفیت محصول تولیدی (با توجه به کنترل بهتر آفات و بیماری‌ها) و تداوم کار و تولید محصول در تمام فصل‌های سال از مزایای این کشت است.

وی با اشاره به اینکه با ایجاد گلخانه همچنین امکان استفاده مناسب از کود، سم و در نهایت تولید در خارج از فصل و ارائه محصول یکدست در زمان نیاز بازار فراهم می‌شود، یادآورشد: به کارگیری روش کشت متراکم در گلخانه‌ها با وجود بحران خشکسالی چند سال اخیرکه بسیاری ازمناطق مستعد کشاورزی را از حیطه استفاده خارج کرده، بخصوص در مناطق کم آب از اهمیت مضاعفی برخوردار است.

خبرگزاری ایران


انواع تولیدات گلخانه ای در ایران

تعریف گلخانه: 
 گلخانه بخش محدودی از فضاست که در آن کلیه عوامل محیطی قابل کنترل بوده و برای کشتهای متراکم و تولید محصول خارج فصل و یا خارج از محیط طبیعی گیاه احداث میگردد


انواع گلخانه ها

گلخانه ها از نظر نوع تو لید و نوع تیپ سازه دارای انواع مختلفی به شرح ذیل می باشند

تقسیم بندی بر اساس نوع تولید

  ادامه مطلب ...

ذرت

ذرت

ذرت یا جواری یکی از غلات مهم است. منشأ آن قارهآمریکا بوده‌است و پس از گندم بیشترین اراضی کشاورزی جهان به ذرت اختصاص دارد. ذرت سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای بدن بوده و نیز منبع خوبی از فیبر محسوب می‌شود و سرشار از کالری است.



ادامه مطلب ...

تولید ماهی غزل آلا در ایران


گُل‌ماهی، ماهی (قزل‌آلا)

از نوع ماهی های سرد آبی است و در زیرگروه ماهی‌های آزاد جای می‌گیرد دارای بدنی فشرده و داری باله دمی بزرگ‌تر از ماهی آزاد است. ساقه دمی آن مرتفع، سر کند و قسمت خارجی باله دمی تقریباً صاف است.  تعداد خارهای اولین کمان ابشش بین ۵ - ۲ عدد است که به شکل شمشیر بوده و در پایین به شکل دکمه درآمده‌اند. حداکثر طول بدن ماهی قزل آلا ۱۴۰ سانتیمتر و وزن آن تقریباً به ۵ کیلوگرم می‌رسد.

همانطورکه می دانید بیشترین میزان مصرف ماهی در ایران در گروه آبزیان پرورشی را قزل آلا به خود اختصاص داده است.

ادامه مطلب ...